Telecom

Genom lång erfarenhet vet vi vad som krävs för installationer i krävande miljöer. Vi levererar användarvänliga och täta kapslingar anpassade till era behov. Läs mer »

Snabbkoppling

Snabbkopplingar för industri och bevattning har alltid varit ett basområde inom Tykoflex verksamhet. Kardankoppling M42 är vår egen snabbkoppling för rör- och slangsystem med en lika enkel som genial konstruktion. Läs mer »

Skarvning sjökabel

Sjökabelbox Seaflex är tillverkad av rostfritt stål i kraftigt korrosionsbeständigt utförande och användbar på de flesta kabelkonstruktioner och mellan kablar från olika tillverkare. Seaflex kan anpassas till de flesta typer och konfigurationer av trådarmeringar och är provad för dragpåkänningar på upp till 200 kN. Läs mer »

Just nu söker vi en senior mekanikkonstruktör

Om tjänsten
Vi söker en senior mekanikkonstruktör till vår avdelning för konstruktion och kontroll. Avdelningen arbetar i 3D cad miljö med utveckling av hela vårt produktsortiment. Avdelningen består i dagsläget av två konstruktörer samt kontrollant och kontrollansvarig som samtliga rapporterar till vår utvecklingschef. Teamet utvecklar produkter i allt från höglegerade rostfria material till tunnplåt.

Den vi söker
Du har lång arbetslivserfarenhet i yrket som konstruktör och innehar gymnasial teknisk utbildning eller högskola med relevant inriktning.
God vana av arbete i PDM- och CAD system är ett krav, meriterande om du har erfarenhet av Solid Works. Du har gedigen erfarenhet inom konstruktion för skärande bearbetning och tunnplåtkonstruktioner. Har du också konstruktionskunskaper för svetsade konstruktioner är det meriterande.
 
Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstidsanställning /tillsvidareanställning/heltid/ Tyresö

Läs mer här.

Ladda ner 2019 års produktkatalog

Nu finns Produktkatalogen 2019, optofibersortimentet, för nedladdning. Vill du ha ett tryckt exemplar kontakta oss på info@tykoflex.se.

Ladda ner ditt exemplar här ->

Vi är miljöcertifierade!

Sedan 2009 är vi certifierade enligt ISO 14001.
Läs mer »

För oss är kvalitet viktigt!

Läs mer om hur vi arbetar för att säkerställa en hög kvalitet. Läs mer »

Ladda hem våra broschyrer här

Optofibersortiment
Skarvsystemet 19'' ETSI
Sjökabelsortiment
Kall metod
Extrema miljöer
IP69K Approval

Från idé till färdig produkt


Tykoflex AB är ett modernt verkstadsföretag med egen produktutveckling, försäljningskontor och produktionsanläggning i Tyresö strax söder om Stockholm. Här tillverkar vi under egna varumärken främst högkvalitativa kapslingar för skarvning och terminering av optokablar i luft, mark och hav. Vi har sedan mer än 40 år tillverkat kopplingselement för rörsystem och bevattningsanläggningar.
 
Att jobba nära våra kunder löper som en röd tråd genom vår verksamhet. Metoder för att smidigt ta fram funktionella och fältmässiga prototyper är basen för en gemensam och framgångsrik produktutveckling. När allt fler företag väljer att placera tillverkningen i utvecklingsländer satsar Tykoflex på tillverkning i Sverige - ’Made in Tyresö’. En process där kunddialogen kontinuerligt förs från idé till godkännande av slutprodukt.
 
Förutom egen tillverkning har vi även ett brett och djupt standardsortiment av agenturprodukter vilket innebär att vi kan erbjuda, totallösningar vid omfattande projekt, och snabba korrekta leveranser. Yrkesskicklig personal arbetar med djupdragning, hydroformning, skärande bearbetning, svetsning och montering. Resultatet blir helhetslösningar som kräver lite service med låg total kostnad över produktens livslängd.
Nu finns vi på Facebook! Följ oss på Tykoflex i vår vardag.
Vi kommer dela med oss av såväl stort som smått, produktnyheter, tips och idéer.

Varmt välkomna att kommunicera med oss på Facebook!