Telecom

Genom lång erfarenhet vet vi vad som krävs för installationer i krävande miljöer. Vi levererar användarvänliga och täta kapslingar anpassade till era behov. Läs mer »

Snabbkoppling

Snabbkopplingar för industri och bevattning har alltid varit ett basområde inom Tykoflex verksamhet. Kardankoppling M42 är vår egen snabbkoppling för rör- och slangsystem med en lika enkel som genial konstruktion. Läs mer »

Bevattning

Bevattning är sedan 40 år en av Tykoflex specialiteter. Vi är ett av Nordens ledande företag när det gäller utveckling, tillverkning, projektering och installation av kompletta bevattningsanläggningar för de mest skiftande behov. Läs mer »

Öppettider jul och nyårshelgen 2014

22 dec
23 dec
24 dec - 6 jan
öppet
öppet
stängt
08.00-15.00
08.00-15.00

Från idé till färdig produkt

Tykoflex AB är ett modernt verkstadsföretag med egen produktutveckling, försäljningskontor och produktionsanläggning i Tyresö strax söder om Stockholm. Här tillverkar vi under egna varumärken främst högkvalitativa kapslingar för skarvning och terminering av optokablar i luft, mark och hav. Vi har sedan mer än 40 år tillverkat kopplingselement för rörsystem och bevattningsanläggningar.

Att jobba nära våra kunder löper som en röd tråd genom vår verksamhet. Metoder för att smidigt ta fram funktionella och fältmässiga prototyper är basen för en gemensam och framgångsrik produktutveckling. När allt fler företag väljer att placera tillverkningen i utvecklingsländer satsar Tykoflex på tillverkning i Sverige - ’Made in Tyresö’. En process där kunddialogen kontinuerligt förs från idé till godkännande av slutprodukt.

Förutom egen tillverkning har vi även ett brett och djupt standardsortiment av agenturprodukter vilket innebär att vi kan erbjuda, totallösningar vid omfattande projekt, och snabba korrekta leveranser. Yrkesskicklig personal arbetar med djupdragning, hydroformning, skärande bearbetning, svetsning och montering. Resultatet blir helhetslösningar som kräver lite service med låg total kostnad över produktens livslängd.

Vi är miljöcertifierade!

Sedan 2009 är vi certifierade enligt ISO 14001.
Läs mer »

För oss är kvalitet viktigt!

Läs mer om hur vi arbetar för att säkerställa en hög kvalitet. Läs mer »

Generationsskifte i Tykoflex!

Stefan Örjes och Emelie Örjes

Tykoflex AB är ett familjeföretag som i många år har försett marknaden med högkvalitativa produkter för fiberkommunikation och flexibla kopplings-element för rör- och vattensystem. Allt utvecklat och producerat i Tyresö.

 

Den 1 januari 2015 tar den andra generationen vid i ledningen för familjeföretaget Tykoflex AB. Ny vd, med fortsatt fokus på affärsutveckling och försäljning, blir Stefan Örjes. Hans syster Emelie Örjes tillträder samtidigt som vice vd med ansvar för företagsadministration och organisation.

Avgående vd Magnus Bjertsjö har sedan 2010 hjälpt oss utveckla processer, rutiner och arbetssätt. Magnus och jag har nu tillsammans med styrelsen kommit fram till att tidpunkten är rätt för att lämna över rodret till mina barn Stefan och Emelie och det känns tryggt att Magnus är med, som arbetande styrelseledamot, och stöttar under övergången i vår, säger ägaren Anders Örjes. Vi har förberett ett generationsskifte under en längre tid och när det nu är dags är vi laddade och redo, säger Stefan Örjes om vd rollen.
 
Stefan har varit verksam i företaget i 25 år och har erfarenhet från de flesta av företagets verksamheter. Han har även sedan flera år tillbaka arbetat aktivt i bolagets styrelse och ledningsgrupp. Emelie började på företaget 2001 och har senast varit verksam i bolaget som Ledningsassistent.
 
Tykoflex, som startade 1958 i en villa i Tyresö utanför Stockholm, är i dag en av de branschledande, med sina kvalitets produkter för det optiska fibernätet. Det optiska fiberkabelnätet är bl.a. helt avgörande för ett snabbt och tillförlitligt Internet.
 
Andra produktområden är flexibla kopplingar för rörsystem och hinderljus för master och höga byggnader.
 
 
Made in Tyresö
När allt fler företag väljer att placera tillverkningen i utvecklingsländer satsar Tykoflex på tillverkning i Tyresö, Sverige. Med egen produktutveckling driver vi processer där kunddialogen kontinuerligt förs från idé till godkännande av slutprodukt.
 
Yrkesskicklig personal arbetar med djupdragning, hydroformning, skärande bearbetning, svetsning och montering. Resultatet blir helhetslösningar som kräver lite service med låg total kostnad över produktens livslängd.
 
Vi tillämpar ’Fair Trade’ och arbetar aktivt för en hållbar produktion, med målsättning att hålla en hög servicenivå till våra kunder.          
 
Anders Örjes
Ägare Tykoflex AB

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!