Telecom

Genom lång erfarenhet vet vi vad som krävs för installationer i krävande miljöer. Vi levererar användarvänliga och täta kapslingar anpassade till era behov. Läs mer »

Snabbkoppling

Snabbkopplingar för industri och bevattning har alltid varit ett basområde inom Tykoflex verksamhet. Kardankoppling M42 är vår egen snabbkoppling för rör- och slangsystem med en lika enkel som genial konstruktion. Läs mer »

Bevattning

Bevattning är sedan 40 år en av Tykoflex specialiteter. Vi är ett av Nordens ledande företag när det gäller utveckling, tillverkning, projektering och installation av kompletta bevattningsanläggningar för de mest skiftande behov. Läs mer »

Från idé till färdig produkt

Tykoflex AB är ett modernt verkstadsföretag med egen produktutveckling, försäljningskontor och produktionsanläggning i Tyresö strax söder om Stockholm. Här tillverkar vi under egna varumärken främst högkvalitativa kapslingar för skarvning och terminering av optokablar i luft, mark och hav. Vi har sedan mer än 40 år tillverkat kopplingselement för rörsystem och bevattningsanläggningar.

 

Att jobba nära våra kunder löper som en röd tråd genom vår verksamhet. Metoder för att smidigt ta fram funktionella och fältmässiga prototyper är basen för en gemensam och framgångsrik produktutveckling. När allt fler företag väljer att placera tillverkningen i utvecklingsländer satsar Tykoflex på tillverkning i Sverige - ’Made in Tyresö’. En process där kunddialogen kontinuerligt förs från idé till godkännande av slutprodukt.

 

Förutom egen tillverkning har vi även ett brett och djupt standardsortiment av agenturprodukter vilket innebär att vi kan erbjuda, totallösningar vid omfattande projekt, och snabba korrekta leveranser. Yrkesskicklig personal arbetar med djupdragning, hydroformning, skärande bearbetning, svetsning och montering. Resultatet blir helhetslösningar som kräver lite service med låg total kostnad över produktens livslängd.

Vi är miljöcertifierade!

Sedan 2009 är vi certifierade enligt ISO 14001.
Läs mer »

För oss är kvalitet viktigt!

Läs mer om hur vi arbetar för att säkerställa en hög kvalitet. Läs mer »

Nyheter!

Generationsskifte i Tykoflex!

Stefan Örjes och Emelie Örjes

Tykoflex AB är ett familjeföretag som i många år har försett marknaden med högkvalitativa produkter för fiberkommunikation och flexibla kopplings-element för rör- och vattensystem. Allt utvecklat och producerat i Tyresö.

 

Den 1 januari 2015 tar den andra generationen vid i ledningen för familjeföretaget Tykoflex AB. Ny vd, med fortsatt fokus på affärsutveckling och försäljning, blir Stefan Örjes. Hans syster Emelie Örjes tillträder samtidigt som vice vd med ansvar för företagsadministration och organisation. Läs mer här...

Telekomdagen

Telekomdagen 2015 går av stapeln 28 maj mellan kl. 09.30-15.00
Läs mer här...

Elfack 2015

Klicka här och beställ ditt entrékort till Elfack 2015 5 - 8 maj 2015

Vi ställer ut på Elfack i vår, 5-8 maj. 

Välkommen till vår monter D03:19.

Nu har vi dubblat kapaciteten i våra Multikassetter!

Nu blir kapaciteten för singel fiber samma som för 4-ribbon. Med våra nya svetshylsor kan man skarva totalt 72 st. singel fiber i varje kassett mot tidigare 36. Detta möjliggör högre fiberantal i varje kassett utan att påverka kvaliteten.
 
Multikassetten har inte förändrats, vi har tagit fram smidigare svetshylsor som med sin mindre diameter möjliggör intag av kabel med högre fiberantal utan att behöva gå upp i lockhöjd.
 
Vi har testat våra nya hylsor hos installatörer med stor kännedom om branschen och vi är glada att kunna erbjuda våra befintliga och nya kunder denna möjlighet till högre fiberantal i Multikassetten.
 
Kontakta oss så berättar vi mer!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!