Lär känna våra medarbetare

5 okt 2021

Här får du möjlighet att bekanta dig med några utav de personer som gör Tykoflex högkvalitativa produkter möjliga. Hos oss har alla anställda lika stort bidrag till en nöjd kundupplevelse. Läs mer om vad som är roligast på jobbet och varför våra anställda tycker att mångfald är ett viktigt inslag på arbetsplatsen. Först ut är Malin Larsson som arbetar som receptionist på Tykoflex.

På vilket sätt bidrar din roll till att Tykoflex kan leverera säkra infrastrukturlösningar för ett tryggt och fungerande samhälle?
Genom att bemöta kunder på ett proffsigt och positivt sätt och se till att de får en snabb hjälp så bidrar jag förhoppningsvis till att kunderna kommer att fortsätta att vända sig hit när de behöver nya produkter.

Hur var det för dig att börja ditt arbete som inhyrd?
Det kändes lite osäkert med tanke på att jag absolut inte hade någon erfarenhet av fakturering och speditionsbokning och var lite orolig för att jag inte skulle få vara kvar. Som tur var så gick det jättebra, lärde mig relativt snabbt och blev erbjuden fast jobb efter 2 månader.

Roligaste arbetsuppgiften?
Det är verkligen superkul att fakturera och boka spedition och även att kontera. Jag tycker om att jag hela tiden får använda hjärnan och tänka till lite i det jag gör.

Hur är det att vara kvinna i en mansdominerad bransch?
Jag har inte märkt någon skillnad här faktiskt. Alla behandlar mig som en jämlike och de gör ingen skillnad på att jag är kvinna. Det är ingen jargong eller sexism på något sätt som jag upplevt på en del andra arbetsplatser där jag jobbat.

Varför är det viktigt med mångfald på arbetsplatsen?
Det är superviktigt! Jag tror att man får mindre fördomar om man lär känna olika typer av människor. Att en kvinna kan göra ett minst lika bra arbete som en man på en industri. Att vilken nationalitet man har inte spelar någon roll, utan bara är spännande att få lära sig om en ny kultur och att man som bi eller gay kan se ut precis som vem som helst. Jag tror det gör företaget gott och att det blir en bra gruppdynamik där alla kan lära sig av varandra.

Vem är din förebild och varför?
Katarina Wennstam är en helt otroligt bra författare som kämpar för kvinnors rättighet och ett mer jämställt samhälle. Tycker att hennes litteratur borde ingå som läromedel i skolundervisningen.

Jag önskar att jag var lite mer som henne!

/ Malin Larsson