Seaflex®

Tykoflex skarvsystem för sjökabelskarv

Ett universellt skarvsystem för fiberskarvning av sjö/undervattens-kablar tillverkad i extremt korrosiontåligt rostfritt syrafast stål. För skarvning av sjökabel av de flesta typer och även skarvning av sjökablar av olika typ/fabrikat.

Fördelar

Seaflex är en universell skarvbox/sjökabelskarv konstruerad för skarvning av sjökabel. Den är tillverkad i höghållfasthetsstål med extrema korrosions egenskaper och lämplig för de flesta kabel typer. Sjökabelskarven kan användas för skarvning av olika typer av kabel och fabrikat.

Skarven är snabb och enkel att montera med användning av standard verktyg och det krävs ingen svetsning av metall vid installation. Enkelt att öppna skarven för arbete hur många gånger som helst. Skarven består av ett skarvutrymme och ändanslutningar som böjskydd för kabel och kabelunika detaljer för montering av varje kabel typ. Skarven klarar att skarva upp till 192 fiber.

Skarvning sker med standard svets för fiberskarvning och med standard svetshylsor.

Skarvutrymmet fylls efter avlutat arbete med olja som skyddar fiber. För sjökabelanslutning mot markkabel finns system strandskarv.

Bild av Stefan Örjes

Affärsutvecklare

Stefan Örjes

Telefon: +46 8 505 949 00

För mer information, kontakta Stefan Örjes.